Erre a nagyon vékony húsú, hosszú szárú, kémiai élezésű tűhegyes horogra könnyen feltűzhetjük a csontit, szúnyoglárvát. Ez a keszegező horog olyan finom, hogy a csali a feltűzés után mozgékony marad, és gyorsan felhívja magára a halak figyelmét; ugyanakkor a horog maga észrevétlen marad. Lapkás, bronz színű, carbon, mikroszakállas horog.
|
Az egyenes állású hegy az egyik leggyakrabban, szinte a kezdetektől fogva alkalmazott hegyforma. A gyártástechnológia fejlődésével mára modern kémiai vagy lézerélezéssel alakítják ki végső profilját, mely tartós, jól akadó élt eredményez.
|
|
A lapkás szár a kezdetektől fogva alkalmazott forma. Kisméretű horgoknál verhetetlen, messze a leg strapabíróbb megoldást nyújtó forma, mely a megfelelő horogkötéssel kombinálva tökéletes, jól terhelhető végeredményt ad.
|
|
A mikro szakállas horgokat nagy előszeretettel használják a versenyhorgászok és a halakkal való kíméletes bánásmódban érdekelt sporthorgászok is. Nagy előnye, hogy a hagyományos szakállú horgoknál kisebb sebet üt és a kifogott halból kíméletesen és gyorsan távolítható el a horog.
|